25-asis Sabilės vyno festivalis ir svaiginančios degustacijos!

KAINA
35 Eur/asm.

Kodėl verta rinktis mus?

  • Prieinama kaina
  • Kelionės su gidu
  • Nenuobodūs maršrutai
  • Kelionių draudimas

Registracija

Norite užsiregistruoti į mūsų kelionę ir patirti neišdildomų įspūdžių? Susisiekite apačioje nurodytais kontaktais.

+370 637 53161

info@autrega.lt

Nuotraukos
Kelionės informacija

2024 m. liepos 27 d. kviečiame leistis į degustacinę kelionę po žymųjį vynuogių miestą – Sabilę. Susipažinsime su Circenų šeima, paskanausite keleto rūšių vyno, vaisių sidro ir sudalyvausime vyno festivalyje!

9.00 val. išvykimas iš Panevėžio.

Latvijoje gausu nedidelių šeimyninių gamyklų, kuriose gimsta vynas iš vietinių vaisių ir uogų – obuolių, aronijų, juodųjų serbentų, rabarbarų, svarainių, aviečių, šermukšnių… Vykstame į vieną iš tokių daryklų – šeimos vyninę „Abavas“, kad galėtume ne tik pamatyti vynuoges, bet ir paragauti jų pačių išaugintų vynuogių vyno. Šeimos vyninės „Abavas“ gaminiai yra netgi sulaukę tarptautinio pripažinimo parodose. Šeimininkai mums pasakos apie vyno gamybą ir pavaišins ne tik sezoniniais vynais, bet ir stipriaisiais gėrimais.

Latvijos keliais vykstame į vynuogių miestą – Sabilę. Tai nedidelis, romantiškas miestelis Kuržemėje, kuris įsikūręs gražiausiose ir giliausiose senovės Abavos upės slėnio dalies terasose. Miestas neabejotinai turi savo žavesio – pro jį teka Abavos upė, patį miestą sudaro jaukios, mažos gatvelės, yra daugybė kvapą gniaužiančių gamtos objektų. Pirmą kartą Sabilės vardas raštuose paminėtas 1253 m. Abavos upės slėnyje įsikūrusi Sabilė, kurioje gyventojų skaičius nesiekia net 2 tūkstančių, žavi nepaprasto grožio gamta, didžiuliais vynuogynų plotais ir beveik laiko nepaliesta miestelio architektūra. Pamatysime Sabilės piliakalnį, Sabilės liuteronų bažnyčią, kuri pastatyta dar 1450m. jos bokšte įkeltas varpas yra vienas seniausių Europoje; pasigrožėsime ir įdomia netoli vyno kalno, nedidelėje aikštėje, sustatyta šiaudinių lėlių kolekcija – Lėlių sodu. Apie 200 skirtingai apsirengusių įvairaus dydžio lėlių pritraukia praeivių dėmesį, taip ir norisi sustoti ir atidžiau apžiūrėti šią kolekciją. Be vynuogių kekės, pavaizduotos Sabilės miesto herbe, Sabilė turi ir kitą miesto simboliu tapusį grožį – Sabilės vyno kalną, kuris garsus ne tik Latvijoje, bet ir kitose šalyse. Turėsime progą pasivaikščioti viename gražiausių vynuogynų ir pasiklausyti jo istorijos.

Liepos 27 dieną mieste šurmuliuos žmonės ir įvairūs vietiniai vyno gamintojai susibūrę dalinsis savo gėrimų gaminimo paslaptimis ir žinoma leis jų padegustuoti. Mes turėsime išskirtinę galimybę apsilankyti tradicinėmis sidro gamybos technologijomis ir autentiškais vaisių perdirbimo įgūdžiais garsėjančią Circenų šeimą. Susipažinsime su jais ir su jų ūkio sidro gamybos technologija. Po to paskanausime naminio vaisių ir uogų sidro.

Dienos pabaigoje skirsime laisvo laiko Sabilės vyno festivalyje. Šventė švenčiama paskutinį liepos savaitgalį nuo 1999 m., pagerbiant miesto simbolį – Sabilės vyno kalną, būtent čia ir vyks šventės atidarymas. Išvysime ir dalyvių paradą. Iš pradžių Sabilės rajono vyndariai vykdavo į kitus miestus ir dalindavosi savo patirtimi kituose renginiuose, tačiau jau 25 metai iš eilės jie turi savo atskirą festivalį! Unikali kalva, unikalus vynas, nepakartojamas festivalis – visa tai verta aplankyti!

Smagiai praleidę laiką keliausime namų link. Apie 23.15 val. grįšime į Panevėžį.

Registracija tel. +370 637 53 161

Pastaba. Lankomų objektų skaičius, eiliškumas ir kainos gali nežymiai kisti. Lydintis gidas ekskursijų bažnyčiose ir muziejuose neveda.

Kelionės organizatorius UAB „Autrega“, Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos išduoto kelionių organizatoriaus pažymėjimo Nr. 15763. Prievolių užtikrinimo draudimo polisas Nr. KOFG 001421.

Išvykimo ir grįžimo vieta

Panevėžys

Kelionės data

Išvykimas: 2024-07-27 09:00
Grįžimas: 2024-07-27 23:15

Kelionės dienų skaičius

1

Į kainą įskaičiuota:
  • Kelionė turistiniu autobusu.
  • Kuro ir kelių ir stovėjimo aikštelių mokesčiai.
  • Kelionės organizavimo paslaugos.
  • Kelionės vadovo-gido paslaugos.
Į kainą neįskaičiuota:
  • Ekskursija po vyninę ir degustacija – apie 14 Eur/asm.
  • Vietinio gido paslauga – apie 2 Eur/asm.
  • Sabilės sidro degustacija – apie 12 Eur/asm. (4 rūšių sidras ir užkandžiai).
  • Asmeninės išlaidos.

Naujienlaiškio prenumerata

Užsiprenumeruokite mūsų naujienlaiškį ir gaukite naujausią informaciją apie keliones el. paštu.